Wino musujące produkowane jest z odmian winorośli Saperavi i Muscat uprawianych w regionie Welisciche, przy zastosowaniu szampanizacji metodą zbiornikową. Welisciche to wieś we wschodniej Gruzji z dużą historią uprawy winorośli w sercu kolebki gruzińskiego winiarstwa – Kacheti. Różowe musujące, znane również jako różowe, może być winem musującym Non-Vintage ub Vintage Rose i bierze swój różowy kolor ze skórki czerwonych winogron. W zależności od odmiany winorośli i stosowanych technik produkcji wina, kolor może oscylować pomiędzy bardzo bladoróżowym a łososiowym. Istnieją dwie główne metody produkcji wina musującego. Pierwsza z nich polega na maceracji skórki, gdzie kontakt z ciemną skórką winogron wprowadza kolor do wina. Druga metoda polega na zmieszaniu jeszcze białego wina ( przed jego drugą fermentacją w zbiornikach) z 5 do 20% czerwonego wina produkowanego z winogron musujących. Wino ma przyjemny, harmonijny smak o owocowych i różowych odcieniach. . Najlepiej podawać w temperaturze 7-9 °C.